У Києві затримали

У Києві затримали "шлюбного" афериста, який перебуває у міжнародному розшуку

Відео
Укрінформ
У Києві затримали "шлюбного" афериста, який ошукав жінку на 60 тисяч доларів. 

Про це повідомляє відділ комунікації столичної поліції

"До київських правоохоронців звернулася жінка, яка стала жертвою шахрая. За словами потерпілої, в Інтернеті вона познайомилась із молодим чоловіком, який швидко запропонував більш серйозні стосунки та навіть одруження. А невдовзі чоловік увійшов у довіру до її близьких та заволодів їх грошима. Збиток потерпілі оцінили у майже 60 тисяч доларів США", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Зазначається, що в ході оперативних заходів правоохоронці затримали в Києві підозрюваного у шахрайстві 32-річного уродженця Молдови.

Поліцейські встановили, що на його рахунку вже близько десяти ошуканих жінок та дівчат із Києва та інших областей: чоловік на сайті знайомств розмістив оголошення про пошуки дружини і охочих влаштувати особисте життя було чимало.

"На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли стосунки переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші", - повідомив оперуповноважений карного розшуку ГУНП в Києві Олег Токаренко.

В останньому випадку близьким постраждалої він мав придбати меблі італійського виробництва та новий позашляховик із подальшою реєстрацією цього транспорту. “І все це - за цінами, значно нижчими від ринкових. Як тільки шахрай отримав готівку – відразу втік”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Поліція Бельгії заарештувала "хрещеного батька" великої злочинної мережі

При цьому в поліції уточнили, що затриманий вже відбував покарання у місцях позбавлення волі. Зокрема, за даними правоохоронців, кілька років тому на території Волинської області він також ошукував людей: дівчатам пропонував одруження, іншим - вирішити різноманітні проблеми за грошову винагороду. Натомість зникав з грошима потерпілих. Тоді він називав себе високопосадовцем правоохоронних органів, а на зустрічі приїжджав у форменому одязі та демонстрував фіктивне службове посвідчення.

У 2013 році суд визнав його винним у скоєнні низки шахрайств та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, з яких він відбув половину і вийшов з колонії.

"Слідчі продовжують розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною четвертою статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють всіх потерпілих від дій зловмисника. Дніпровський районний суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначив Крищенко.

Крім того, встановлено, що чоловік офіційно перебуває у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Республіки Молдова за скоєння шахрайств у особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-