Тарифи не зростуть через розірвання угоди з Київенерго - КМДА

Тарифи не зростуть через розірвання угоди з Київенерго - КМДА

Укрінформ
Одним зі стратегічних завдань міської влади в найближчі 5-10 років є модернізація системи теплозабезпечення міста. При цьому організаційні процеси завершення угоди з ПАТ «Київенерго» не спричинять підвищення тарифів на опалення та гарячу воду для киян.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє офіційний портал Києва.

«Тарифи на тепло - це структурована річ. «Левову» частку тарифу на тепло складає вартість природного газу. Тому тариф на теплову енергію залежатиме від того, як змінюватиметься ціна на газ. Якщо ціна на газ не змінюватиметься, то тарифи на тепло також залишаться незмінними», – пояснив Пантелеєв.

Він зауважив, що для повноцінної модернізації теплового господарства столиці необхідні колосальні кошти, адже переважна більшість мереж зношені, об’єкти теплогенерації збудовані десятки років тому.

Читайте також: Теплове майно передаватимуть Київтеплоенерго у два етапи - КМДА

«Ми сьогодні маємо джерела теплопостачання, що створювалися 50-60 років тому. Необхідно за короткий термін, це 5-10 років, а для такого глобального завдання – це достатньо короткий термін, щоб модернізувати систему теплоенергетики і знизити неефективні втрати у теплових мережах, які впливають на тариф. Така програма розроблена, ми залучаємо до цієї роботи міжнародних фахівців, маємо домовленості про допомогу міжурядових інституцій», – сказав заступник голови КМДА.

Представник міської влади наголосив, що самостійно ані міському, ані державному бюджетам не під силу такі фінансові навантаження, адже мова йде про мільярди гривень.

«Необхідне гібридне фінансування. Будемо акумулювати і кошти міста, але орієнтуватися і на залучення коштів під окупні проекти», – зауважив Пантелеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-