Двом хабарникам із київського райсуду повідомили про підозру

Двом хабарникам із київського райсуду повідомили про підозру

Укрінформ
Судді та працівниці апарату одного з райсудів Києва повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України. 

"27 квітня 2018 року судді Подільського районного суду м. Києва, а також заступнику керівника апарату цього ж суду повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом"). Підозру судді підписав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький", - зазначається у повідомленні.

Як встановило слідство, заступник керівника апарату Подільського районного суду м. Києва у змові з суддею цього ж суду вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду в сумі 10 тис. дол. США. В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача.

Читайте також: У київському райсуді спіймали двох хабарників - СБУ

У ході слідчих дій (обшуків), проведених цього ж дня детективами НАБУ за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено частину одержаної неправомірної вигоди.

 Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-