Для зниження аварійності в опалювальний сезон Київ почав випробування тепломереж

Для зниження аварійності в опалювальний сезон Київ почав випробування тепломереж

Укрінформ
У Києві через процес укладання угод на газопостачання котелень раніше розпочали процес проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж.

У зв’язку із цим у восьми районах столиці тимчасово, до 1 червня, буде відсутня гаряча вода у житлових будинках. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба столичної влади.

«У Києві - одна із найбільших у Європі систем теплових мереж, протяжністю майже три тисячі кілометрів. Проведення гідравлічних випробувань є необхідним технологічним процесом, адже дозволяє усунути пошкодження найбільш слабких ділянок теплових мереж і знизити рівень аварійності на старті опалювального сезону. Однак випробування проводяться за умов, коли у мережах відсутній теплоносій, тому відключення послуги гарячого водопостачання не уникнути. Цього року ми розпочали випробування раніше, ніж зазвичай», - зазначив Пантелеєв. 

Він пояснив, що пов’язано це з укладанням договорів на газопостачання низки котелень у Святошинському, Шевченківському, Солом’янському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, частині Дарницького та Печерського районів. Зокрема, ідеться про ті будинки, які неможливо підключити до ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу «Енергія».

Читайте також: Теплове майно передаватимуть Київтеплоенерго у два етапи - КМДА

"Саме тому місто об’єднало у часі ці процеси – технічні регламентні роботи з підготовки мереж до зими та процес переукладання договорів на постачання газу. Для їх виконання районні теплові мережі змушені тимчасово припинити гаряче водопостачання планово до 1 червня", – сказав Пантелеєв.

Як відомо, з ініціативи мера Віталія Кличка цього року місто в інтересах киян не продовжуватиме угоду про концесію з ПАТ «Київенерго». Таким чином теплове господарство столиці буде повернуто громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-