На Лігу чемпіонів УЄФА в Києві

На Лігу чемпіонів УЄФА в Києві "зібралися" 5 тисяч поліцейських

Укрінформ
Під час проведення Ліги чемпіонів УЄФА в Києві охорону громадського порядку забезпечуватимуть не менше 5 тисяч правоохоронців, включаючи бійців Національної гвардії.

Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

“Поки важко сказати про кількість залучених поліцейських, все буде залежати від тих команд, які вийдуть до фіналу, від радикалізації їхніх уболівальників. Але думаю, це буде не менше 5 тисяч. Ми стягнемо додаткові сили - це і поліція, й Нацгвардія. Один з основних упорів ми робитимемо на антитерористичній діяльності", - сказав Крищенко.

Він також додав, що під час проведення матчів Ліги чемпіонів у Києві буде задіяно дуже багато технічних засобів, включаючи відеоспостереження. За його словами, буде також використано рамки і ручні металодетектори, людей намагатимуться перевіряти і на підходах до стадіонів, й у фан-зонах. Також посилять на цей час роботу вибухотехнічних та кінологічних служб.

“В основному схема організації правоохорони буде стандартною. Це - багаторівнева система безпеки: починаючи з аеропортів, з моменту приїзду команд, офіційних делегацій, організованих груп уболівальників. Ми знаємо традиційні місця, де зупиняються уболівальники, коли приїжджають, де вони проводять час, усе це враховуватиметься, і там теж забезпечуватиметься порядок та їхня же безпека", - уточнив Крищенко.

Читайте також: Кубки Ліги чемпіонів УЄФА побували у військовому шпиталі в Дніпрі

За його словами, на стадіонах будуть знаходитися тільки слідчо-оперативні групи, але це буде погоджено, й у них буде офіційна акредитація.

“Ми ведемо переговори, щоб кілька патрулів було всередині огорожі, але не в самій чаші стадіону, а по периметру після пунктів пропуску, які б могли реагувати (у разі заворушень на трибунах - ред.)", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-