Вивезення сміття у Києві стане окремою комунальною послугою

Вивезення сміття у Києві стане окремою комунальною послугою

Укрінформ
Вивезення побутових відходів у столиці стане окремою комунальною послугою, право на здійснення якої виборюватиметься на конкурсних засадах.

Таке рішення депутати Київської міської ради ухвалили на пленарному засіданні, повідомляє прес-служба відомства.

"Законом про житлово-комунальні послуги передбачено, що послуга з вивезення сміття буде окремою комунальною послугою і має бути виведена з переліку послуг утримання будинків і прибудинкових територій. Цим рішенням ми хочемо впорядкувати процес надання житлово-комунальних послуг відповідно до законодавства. Тарифна політика при цьому не змінюється. Тобто виокремлюється із вартості послуг ЖКГ послуга на вивезення сміття. Це є справедливим, оскільки на сьогодні вивезення сміття відбувається в розрахунку кількості мешканців на норму утворення ТПВ (твердих побутових відходів - ред.), тобто розраховується по будинку і потім ділиться на квадратні метри. Відповідно, мешканці житлових будинків сплачують за квадратні метри, а не за фактичне накопичення відходів", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: У Мінфіні назвали варіанти рішень для виконання "тарифної" умови МВФ

Зазначається, що збір і вивіз ТПВ входить до комунальних послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території. Зі свого боку ці послуги у повній мірі не охоплюють збір і вивіз сміття, зокрема, у приватному секторі. Також існує проблема відсутності контрольованої системи вивозу ремонтних і будівельних відходів, низького рівня оплати населення за надані послуги, недостатності роздільного збору ТПВ, а також конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг.

Окрема послуга створить економічно збалансовану систему збирання сміття, дозволить споживачам укладати прямі договори з виконавцями послуг зі збирання та вивезення ТПВ.

Рішення підтримали 75 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-