Метро

Метро "Святошин" у Києві відремонтують до вересня - КМДА

Укрінформ
Ремонтні роботи на станції київського метро «Святошин» виконуються за графіком і будуть завершені, як і планувалося, до вересня.

Про це під час інспекції заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації. 

Він висловив впевненість, що оновлена станція буде комфортнішою для всіх категорій пасажирів.

«Капітальний ремонт передбачає: встановлення 5 ліфтів та підйомної платформи у переході для маломобільних людей, заміну дверей та облаштування проходів для візків, а також оновлення системи навігації для пасажирів маломобільних груп населення”, – зазначив Давтян. Крім того, на платформі та у вестибюлях станції буде облаштована тактильна плитка для пасажирів зі слабким зором. 

Читайте також: Три трамвайні маршрути у Києві закривають через капремонт

“Якщо говорити про безпеку в цілому, то встановлюються камери відеоспостереження на станції та у переходах», - наголосив він.

Також, за словами Давтяна, проводять ремонт, заміну облицювання та оздоблення стелі у підземних переходах біля станції. Буде підвищено рівень протипожежного захисту, встановлено енергозберігаюче освітлення, на платформі замінять лавки, а на самій станції – розмежувальні бар’єри та поручні.

«Зараз виконані роботи з демонтажу облицювальних матеріалів та обладнання (плитки на колійних стінах, у вестибюлі та у переході, турнікетів), проводяться підготовчі роботи до монтажу ліфтових шахт», – заявив заступник голови КМДА. Він підкреслив, що все рухається за планом.

Своєю чергою начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський зазначив, що станція «Святошин» – пілотний проект переобладнання конструкції 1971 року під вимоги та норми сучасності. “Доступність інфраструктури підземки для пасажирів усіх категорій – важливий напрям розвитку. Наразі повністю пристосованими для маломобільних груп є 12 станцій. Йде проектування рішень щодо ще 13-ти. Маємо завдання зробити всі станції такими за наступні 3 роки», – наголосив Брагінський.

Як повідомлялося, капітальний ремонт станції метро “Святошин” і прилеглої інфраструктури розпочався 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-