У рамках

У рамках "Французької весни" пройде фотовиставка, присвячена Чорнобилю

Укрінформ
Присвячена Чорнобилю фотовиставка Гійома Ербо "Зона, 2009-2011" експонуватиметься у Києві з 18 квітня по 6 травня у рамках фестивалю "Французька весна".

Про це повідомляє Французький інститут в Україні.

"Відкриття фотовиставки Гійома Ербо "Зона, 2009-2011" за участі митця відбудеться 17 квітня о 18.00 в Національному музеї Тараса Шевченка", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, у зоні відчуження Ербо провів багато часу у період 2009-2011 рр., а вперше він там побував у 2001 році.

"У 2001 році Чорнобиль змусив мене перейти від чорно-білого фото до кольорового, від руху до фронтальності. Загалом я перейшов з репортажної до документальної зйомки, змушуючи себе переосмислити мій підхід як фотожурналіста. У 2009 році Чорнобиль мені дозволив подивитись на реальність, як на матерію, в яку я міг зануритись, використати моє художнє бачення і вийти за межі статичної фотографії", - каже майстер.

Читайте також: У Дніпрі стартувала «Французька весна»

Фотожурналіст Гійом Ербо народився у 1970 році, живе і працює у Парижі. Паралельно він працює у напрямку документальної фотографії. Він знімав у Чорнобилі, Освенцимі, Нагасакі, зоні військового конфлікту в Україні. Його роботи були представлені в галереї Jeu de Paume, фундації la Maison rouge, на численних фестивалях. Ербо отримав багато відзнак, зокрема Word Press, Visa d'or, Niepce 2011, а у 2016-му Премію Bayeux-Calvados для військових кореспондентів у категорії веб-журналістики за подорожній щоденник по Україні, створений для Arte Info. Нещодавно видавництво la Martiniere випустило його альбом "7/7, тіні живих".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-