МОЗ спростовує масове звільнення лікарів

МОЗ спростовує масове звільнення лікарів "швидкої" у Києві

Укрінформ
Інформація про різке скорочення медпрацівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва не відповідає дійсності.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я.

"Останніми днями у засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація щодо різкого скорочення медичних працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. Так, поширюються дані, що лише за три місяці 2018 року звільнилося майже 300 людей. Наголошуємо, ця інформація не відповідає дійсності. Згідно з інформацією, наданою директором Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва Анатолієм Вершигорою, з 1 січня по 1 квітня 2018 року звільнилося 34 лікарі та 61 фельдшер, у той же час на роботу було прийнято 48 людей (40 фельдшерів та 8 лікарів)", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також заявили, що інформація про виїзд на роботу за кордон в останні два роки майже 70 тисяч медиків також не має жодного фактичного підтвердження.

"За останні роки кількість лікарів, які працюють у державних і приватних закладах охорони здоров’я, навіть дещо збільшилося: з 185 945 у 2014 році до 186 178 у 2017 році", - стверджують у МОЗ.

Читайте також: Вже більше півмільйона українців підписали декларації з лікарями

Водночас у міністерстві визнали, що у системі надання екстреної медичної допомоги є проблеми, які потребують вирішення. Зокрема, йдеться про ресурсне забезпечення центрів, перегляд тарифного підходу до оплати праці працівників бригад невідкладної допомоги; необхідність підвищення кваліфікації лікарів/фельдшерів ЕМД; створення відділень невідкладних станів та прийняття рішення про кінцеву точку транспортування пацієнта; запровадження міжнародних протоколів; вирішення питання з непрофільними викликами тощо.

"Саме тому ми змінюємо систему надання екстреної медичної допомоги. Це складні, тривалі, але необхідні та невідворотні зміни", - підкреслили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-