На репетиції дитячого Віденського балу у київській мерії зібралося 70 пар дебютантів

На репетиції дитячого Віденського балу у київській мерії зібралося 70 пар дебютантів

Фото
Укрінформ
У відкритій репетиції дитячого Віденського балу, яка проходила у Колонній залі КМДА, взяли участь 70 пар юних дебютантів.

Вік учасників - від 5 до 15 років, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вперше на паркеті зібралися разом діти, які готуються до балу у двох танцювальних студіях, а також вихованці Київського центру реабілітації дітей з інвалідністю", - поінформували організатори балу.

Вони зазначили, що сімдесят пар - це вдвічі більше, ніж на дорослому балу. Серед майбутніх учасників заходу багато братів та сестер. Наприклад, є родини, в яких цьогоріч буде аж по три юних дебютанти. В одній з них - п'ятирічна дівчинка і її п'ятнадцятирічний брат.

Відкрита репетиція дебютантів Дитячого Віденського балу / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Сьогодні учасники репетирували два танці: полонез, яким традиційно відкривається бал, і падеграс. Крім цих двох, розучують ще й вальс. Але в уподобаннях сходяться всі, від найменших до найстарших: найкращий - танець-знайомство падеграс, тому що в ньому весь час міняються партнерами по колу. Збоку тимчасові пари, в яких майже дорослий хлопець веде за руку крихітну дівчинку (або навпаки), виглядають досить кумедно, але дітей це не бентежить. Вони до цього звикли за півтора місяці репетицій.

Хореографи Олена Балджи і Андрій Дикий кажуть, що працювати з дітьми такого різного віку важко, але дуже цікаво. Зовсім маленьких і підлітків приблизно порівну.

Дикий розповідає, що маленькі танцюристи не так швидко запам'ятовують рухи, тому доводиться повторювати кожну настанову не один раз, а кілька.

"Всі вони ставляться до репетицій дуже відповідально. Тільки менші, через свій вік, швидше втомлюються", - пояснює Балджи.

Але запевняє, що бажання танцювати в них стільки, що "енергії вистачить на два таких бали".

Читайте також: Репетиція Віденського балу: діти з інвалідністю танцювали з Шовковським

Як повідомляв Укрінформ, дитячий Віденський бал відбудеться 22 квітня у київській мерії. Цьогоріч він проходитиме під егідою Ліги чемпіонів і матиме спеціальну концепцію: підтримати українську паралімпійську збірну і популяризувати заняття спортом серед дітей з інвалідністю. Його учасниками, серед інших, стануть одинадцять юних спортсменів - вихованців Київського міського центру реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-