Влада Києва вимагає припинити будівництво на Андріївському

Влада Києва вимагає припинити будівництво на Андріївському

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація вимагає зупинити будівництво готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16 до розгляду проекту на містобудівній раді. 

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба столичної влади.

«Міська влада, мер неодноразово зверталися до представників забудовника з вимогою представити проект будівництва цього готельного комплексу для обговорення на містобудівній раді за участю громадськості. Андріївський узвіз - це комплексна пам'ятка містобудування, а земельна ділянка за адресою: Андріївський узвіз, 14-16 входить до охоронної зони об'єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І ми вдячні за контроль і звернення громадськості. Історія забудови цієї ділянки розпочалась ще в 2005 році, проектом було передбачено будівництво готельного комплексу із закладами громадського харчування  та паркінгом висотою 4 та 7 поверхів. Тепер забудовник повинен невідкладно призупинити це будівництво. Позиція влади і реакція на велику кількість звернень громади щодо будівництва готелю на Андріївському узвозі - це зупинення підготовчих та будівельних робіт і обов'язкове проходження містобудівної ради», - наголосив заступник голови КМДА.

Читайте також: У Києві активізували роботи з капітального ремонту доріг

Він зазначив, що були проведені перевірки, які підтвердили порушення вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності.

Окрім того, наголосив Спасибко, до безвідповідальних забудовників повинні бути застосовані належні правові заходи, щоб припинити хаотичну забудову столиці. І винятків не повинно бути, незважаючи на фінансові важелі чи політичні зв'язки забудовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-