У Києві відкрилася після реконструкції Центральна дитяча бібліотека

У Києві відкрилася після реконструкції Центральна дитяча бібліотека

Укрінформ
У Києві у межах чергового етапу перетворення книгозбірень на сучасний бібліотечний простір офіційно відкрився оновлений та осучаснений простір Центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка для дітей.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Перетворення бібліотек на сучасний публічний простір має бути виражене і в плануванні простору, і в зміні контенту та принципів формування програм. Потрібно не просто організувати доступ до книги, а розширити засоби набуття знань та інформації завдяки новим підходам та сучасним технологіям. Бібліотеки пройшли тривалий шлях від місця де зберігаються книги, до відкритих багатофункціональних просторів із широким спектром послуг, і ці зміни мають тривати», – підкреслив перший заступник директора Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

За його словами, у Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей протягом 2016-2018 років були проведені ремонтні роботи, аби створити новий тип соціокультурного простору, що дозволить змінити модель відносин «бібліотека – відвідувач» на користь споживача.

Зокрема, під час реконструкції дитячої бібліотеки замінили фасадні склопакети, перебудували вхідну групу, оновили інтер’єр. Нові приміщення адаптовано для людей із особливими потребами, а нове обладнання дало змогу відкрити багатофункціональну, мультимедійну залу, впровадити автоматизовану книговидачу та облік. Загалом на ці роботи з міського бюджету протягом трьох років виділено близько 5 млн грн.

Читайте також: На Великдень Софійську площу прикрасить світлодіодна писанка-альтанка

Цього року у бібліотеці планується замінити меблі, завершити інтер’єрні роботи та запустити оновлений сайт.

«Мета міської влади – вкладати кошти в створення таких бібліотечних центрів, бібліохабів, оскільки це, передусім, інвестиція в інтелектуальне майбутнє дітей», – наголосив Анжияк.

Під час офіційного відкриття відбулася екскурсія книгозбірнею, презентація проектів і нових напрямів роботи, зустрічі з письменниками та видавцями, презентація книжкових новинок тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-