У центрі Києва продовжують зносити незаконні МАФи

У центрі Києва продовжують зносити незаконні МАФи

Укрінформ
Комунальне підприємство "Київблагоустрій" проводить демонтаж незаконних тимчасових споруд на Андріївському узвозі.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"Перенесення "сувенірного містечка" на розташовану у 60 метрах Алею художників є найкращою альтернативою як повному демонтажу тимчасових споруд, так і великому скупченню палаток та торговельних рядів, яке, по суті, понівечило архітектурний і естетичний вигляд історичної ділянки на перехресті вулиць Десятинної та Володимирської", – заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Повідомляється, що зранку 4 квітня на перетині вулиць Десятинної та Володимирської КП "Київблагоустрій" демонтував велику кількість незаконних тимчасових споруд (ТС). Роботи велися на підставі офіційного доручення, виданого 3 квітня Департаментом міського благоустрою. Цьому дорученню передували інспекторські перевірки, які засвідчили відсутність у власників зазначених ТС дозвільних документів на їхнє встановлення.

Востаннє приписи із вимогою місцевої влади або надати дозвільні документи, або прибрати тимчасові споруди самотужки, були вручені орендарям та власникам кіосків і наметів у п'ятницю, 30 березня.

Читайте також: Резніков: На Андріївському узвозі приберуть нелегальні торгові місця

Зокрема, 1 лютого столична влада запропонувала підприємцям перенести свої намети на відремонтовану поруч Алею художників та укласти із балансоутримувачем Алеї угоду, яка б дозволила підприємцям вести торгівлю на зазначеній території.

Напередодні демонтажу виконувач обов'язків директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв нагадав, що у власників ТС на Андріївському узвозі було достатньо часу, щоб укласти нові угоди із балансоутримувачем відремонтованої Алеї художників, переїхати на неї та уникнути демонтажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-