Влада Києва через суд може обмежити роботу ТРЦ через пожежну небезпеку

Влада Києва через суд може обмежити роботу ТРЦ через пожежну небезпеку

Укрінформ
Київська міськдержадміністрація через суд домагатиметься призупинення роботи торгово-розважальних закладів, власники яких відмовляються усунути порушення пожежної безпеки.

Про це розповів начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, недоліки в питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ Києва. За час дії мораторію на проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності почастішали випадки пожеж, у тому числі в ресторанах та торгово-розважальних центрах.

Читайте також: Трагедія у Кемерові: керівника ТЦ арештували на два місяці

"Наше завдання - домогтися від власників повного усунення цих порушень. В іншому випадку, ми вже обговорювали це питання з мером, інформація передаватиметься правоохоронцям. Тоді через суд будемо домагатися обмеження роботи ТРЦ до повного усунення проблем», - заявив начальник Управління та додав, що міська влада вже погодила свої дії з Головним управлінням ДСНС у м. Києві.

Читайте також: Кияни вимагають перевірити усі ТРЦ на пожежну безпеку

Ткачук нагадав, що з 2017 року громада столиці фінансує оснащення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

«Торік виділено 6 млн грн на матеріально-технічне оснащення пожежно-рятувального підрозділу, в цьому році виділено вже більше 20 млн грн», – додав він.

Як повідомлялося, Київський міський голова доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси на відповідність нормам пожежної безпеки.

27 березня на сайті Київської міської ради зареєстровано петицію з вимогою провести термінову перевірку всіх розважальних, торгових та торгово-розважальних комплексів на дотримання норм пожежної безпеки у зв'язку з трагедією в ТРЦ в місті Кемерово в Росії, коли в пожежі 25 березня загинуло 64 людини, з яких переважно діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-