Майже 78% доріг столиці потребують ремонту - Київавтодор

Майже 78% доріг столиці потребують ремонту - Київавтодор

Укрінформ
У столиці майже 78% вулично-дорожньої мережі потребують ремонту.

Про це заявив гендиректор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв, повідомляє прес-служба КМДА.

"У місті залишається значна кількість доріг, які 30-40 років не бачили ані капітального, ані якісного середнього ремонту, і близько 78% вулично-дорожньої мережі столиці наразі потребують ремонту", - сказав Густєлєв.

Він зазначив, що нині в усіх районах Києва шляхово-експлуатаційні підприємства проводять роботи з ліквідації аварійних руйнувань дорожнього покриття за допомогою гарячого, холодного, литого асфальтобетону, а також рециклінгу - переробки старого асфальтобетону. Крім того, вже найближчими днями, за умови збільшення температури повітря, роботи проводитимуться і струмене-ін'єкційним методом.

За словами гендиректора, частка ямкового ремонту в загальному обсязі робіт на київських дорогах постійно зменшується з 2016 року. Натомість збільшується кількість робіт з капітального та поточного (середнього) ремонту. Так, у минулому, 2017 році, обсяги робіт з дрібного ремонту у порівнянні з 2016 роком зменшилися на 20% - до 236 тис. кв. м. На 2018 рік у планах дрібного ремонту ще менше - 188 тис. кв. м, тобто це знову на 20% менше, аніж у 2017 році. Водночас кількість об'єктів, відремонтованих якісним середнім ремонтом, у 2017 році була більш ніж вдвічі збільшена у порівнянні з 2016 роком - з 44 об'єктів до 93.

Читайте також: Із Дніпра вивезли 200 тонн сміття, яке не прибирали майже тиждень

Густєлєв додав, що, незважаючи на холодний та сніжний березень, на сьогодні КК«Київавтодор» активно проводить підготовчі роботи до реконструкції та капітального ремонту. Зокрема, роботи тривають на об'єктах, капітальний ремонт яких востаннє здійснювався у середині 70-х років минулого століття і на технічний стан яких були масові нарікання киян. Це вулиця Олени Теліги, бульвар Вернадського, шляхопровід на перетині проспекту Комарова та бульвару Вацлава Гавела, транспортна розв'язка на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиць Гната Юри і Володимира Покотила. Також в активній фазі і капітальний ремонт вул. Алма-Атинської зі шляхопроводом через трамвайні колії, який взагалі є «чемпіоном», адже капітального ремонту споруда не бачила з 1959 року, тобто майже 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-