У Києві побили нацгвардійця, який охороняв посольство Польщі

У Києві побили нацгвардійця, який охороняв посольство Польщі

Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали громадянина іншої держави, причетного до побиття співробітника Нацгвардії, що охороняв посольство Польщі.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Близько 22:55 по спецлінії 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Богдана Хмельницького невідомі побили нацгвардійця, який охороняє дипломатичну установу. Невдовзі поліцейські затримали 27-річного чоловіка, громадянина іншої держави, якого обгрунтовано підозрюють у скоєнні вказаного кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що між військовослужбовцем і двома молодиками виник конфлікт, після якого сталася бійка. За попередньою інформацією, нападники перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте також: Побиття дитини у Харкові: поліція назвала статтю для няні

Зазначається, що від надання будь-яких пояснень затриманий чоловік відмовився, указуючи на ст. 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе). Його спільника розшукують.

Слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі. Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 ККУ. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Наразі встановлюються всі обставини інциденту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-