Голова столичної РДА підозрюється в недостовірному декларуванні статків

Голова столичної РДА підозрюється в недостовірному декларуванні статків

Укрінформ
Голові Деснянської районної державної адміністрації у Києві НАБУ повідомило про підозру у декларуванні недостовірної інформації за 2015 рік, коли він обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області.

Про це 22 березня інформує на сайт НАБУ

"20 березня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Деснянської районної державної адміністрації у м. Києві, який на час вчинення злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області, про підозру у вчиненні злочину за ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»). За даними слідства, чиновник вніс завідомо недостовірні дані в щорічну електронну декларацію за 2015 рік", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Читайте також: Мін'юст сказав, коли передасть НАЗК реєстр корупціонерів

Детективи НАБУ вважають, що голова РДА вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховання значної частини своїх та сімейних статків з мотивів небажання оприлюднення таких даних у відкритих джерелах.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2016 року.

В НАБУ зазначили також, що факт порушення головою РДА закону «Про запобігання корупції» та наявність в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, також підтвердило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Головою Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації є Геннадій Заболотний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-