У Києві виділили земельні ділянки для метро на Виноградар

У Києві виділили земельні ділянки для метро на Виноградар

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати погодили надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП “Київський метрополітен” під влаштування будівельних майданчиків для зведення метро на житловий масив Виноградар.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Підготовчі процеси все ближче підводять нас до початку будівництва метро на Виноградар - у системі Prozorro триває закупівля послуг генерального підрядника. Відведення земельних ділянок вздовж майбутньої траси метро, на яких будуть розгорнуті будівельні майданчики, - це один із документальних етапів перед тим, як стартують роботи безпосередньо на землі", - вважає голова постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний.

Зокрема, йдеться про земельні ділянки орієнтовними площами 0,69 га, 0,98 га, 0,56 га, 0,09 га, 0,68 га, 0,11 га, 0,29 га, 1,64 га, 0,11 га, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва. Вони надаються в оренду на 7 років під влаштування будівельних майданчиків для будівництва об'єктів дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро “Сирець” на житловий масив Виноградар.

Після завершення будівництва ділянки у межах станцій буде обслуговувати КП “Київський метрополітен”, а решта будуть повернуті до міських земель загального користування.

Нагадаємо, що у бюджеті на 2018 рік Київрада передбачила 1,5 млрд гривень на будівництво метро на Виноградар, і за потреби планує збільшити ці видатки до 2,5 млрд при коригуванні бюджету протягом року.

Читайте також: У Києві частково обмежать рух двома мостами

Згідно з ухваленим ТЕО, ділянка метро на Виноградар від станції “Сирець” включає 4 перспективні станції: перша черга – “Мостицька” і “Проспект Правди”, друга – відгалуження на “Виноградар”, третя – станція “Вул. Маршала Гречка” і електродепо. Загальна протяжність ділянки 7,4 км, вартість – майже 11,2 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-