У ЄС підтримали створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві

У ЄС підтримали створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві

Укрінформ
У Європейському Союзі обговорили історичний наратив Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Публічні слухання відбулися у вівторок у Музеї європейської історії у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Презентація Меморіального центру в Європейському Союзу засвідчує належність України до європейської родини. Цей проект показує правдиву, складну історію, що є складовою розбудови європейської ідентичності України. Ми порушуємо найскладніші проблеми, які є спільними для усіх європейських націй і держав. Це є певним викликом для Європи», - розповів директор з міжнародних питань Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» депутат Європарламенту від Польщі Марек Сівець.

Створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» також підтримав голова делегації ЄП до комітету парламентської асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті, який взяв участь у слуханнях.

Як відзначив генеральний директор Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Геннадій Вербиленко, сьогодні європейські партнери надають велику підтримку проекту, що є навіть більшою, ніж отримується в Україні.

«Тема Голокосту для Європи і усього цивілізованого світу є зрозумілою. Вона завжди перебуває у порядку денному і становить певний стандарт загальноєвропейських, світових цінностей. Нам важливо отримати не лише підтримку, але й визнання», - зазначив Вербиленко.

Гендиректор Меморіального центру повідомив, що, на жаль, на сьогодні узяті фінансові зобов'язання на реалізацію проекту покривають менше половин необхідних ресурсів.

За його словами, для залучення донорів і меценатів до проекту необхідно забезпечити широку інформаційну кампанію на його підтримку в Європі, США, Ізраїлі.

Вербиленко розповів, що нині триває підготовка до проведення конкурсу серед найкращих світових архітектурних організацій на проект побудови у Києві комплексу пам’яті про Голокост і трагедію у Бабиному Яру.

Гендиректор висловив сподівання, що конкурс буде завершено у першому кварталі 2019 року.

«Звичайно, ми розраховуємо й на підтримку інституцій Євросоюзу», - відзначив Вербиленко.

Читайте також: Бабин Яр: Кличко підписав меморандум про створення меморіалу Голокосту

Як повідомлялося, 16 березня 2018 року у Києві було підписано меморандум про співпрацю з метою створення у столиці Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Метою домовленостей між урядом України, Київською міською радою, Національним історико-культурним заповідником «Бабин Яр», Меморіальним центром Голокосту «Бабин Як» є створення у Києві комплексу пам’яті про Голокост та трагедію у Бабиному Яру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-