Кличко: Робимо все для створення сприятливого інвестклімату в столиці

Кличко: Робимо все для створення сприятливого інвестклімату в столиці

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявляє, що 60% від загального обсягу інвестицій в Україну за останні три роки були зроблені саме в економіку Києва.

Про це він сказав за підсумками міжнародної виставки нерухомості MIPIM-2018, повідомляється на сайті мера столиці

«Цікавість інвесторів до Києва є. Я дуже радий, що 60% інвестицій в Україну за останніх три роки «прийшли» саме в Київ. Я завжди представляю себе персональним захисником для іноземного бізнесу, який вкладає гроші в Київ. У кожного великого інвестора є мої персональні контакти. І при необхідності - можуть звернутися до мене за допомогою”, – запевнив Кличко. 

За його словами, столична влада робить усе для створення сприятливого інвестиційного клімату, “бо всі розуміють: без інвестицій місто розвиватися не буде”. 

Також Кличко зазначив, що на MIPIM-2018 він представив і проекти, які вже успішно впровадженні чи реалізуються в столиці. Перш за все - система «Розумне місто», в рамках якої, зокрема, реалізовано проект «Електронний бюджет міста», що дозволяє відслідковувати всі надходження та витрати столичного бюджету. Крім того, вже працюють системи електронних закупівель та петицій, система "Безпечне місто", почалася реалізація проекту e-health, сказав мер.

«Ми також працюємо з компанією Google, розробляючи туристичні маршрути Києва. І маючи смартфон, можна буде отримати всю необхідну інформацію”, – підкреслив Кличко, додавши, що напрямків для роботи дуже багато, і столична влада буде динамічно їх розвивати, впроваджувати більше технологій в систему управління містом, щоб забезпечити комфорт його жителів.

Мер також нагадав, що за підтримки норвежців у столиці створено iHub - надсучасний хаб, де можуть працювати талановиті розробники технологій в різноманітних сферах. Також у столиці було відкрито Smart city Hub.

Читайте також: Законопроект «Про валюту» сприятиме залученню інвестицій - Луценко

Як повідомлялося, міжнародна виставка нерухомості MIPIM-2018 проходила у Каннах (Франція) з 13 по 16 березня. Цього року конференцію відвідали 26 тисяч учасників зі 100 країн світу. 

Під час конференції мер Києва представив проекти, до реалізації яких можуть долучитися іноземні інвестори. Зокрема, це будівництво Канатної дороги від Арки Дружби народів до Труханова острова. Будівництво гірськолижного комплексу для активного всесезонного відпочинку «Пирогово». Будівництво медичного центру та приватного навчального закладу. А також - проект промислового парку «Київська бізнес-гавань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-