Бабин Яр: Кличко підписав меморандум про створення меморіалу Голокосту

Бабин Яр: Кличко підписав меморандум про створення меморіалу Голокосту

Укрінформ
Урочисте підписання меморандуму про співпрацю з метою створення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" відбулося 16 березня у Києві.

Документ підписали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Євген Нищук, перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, генеральний директор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Борис Глазунов та генеральний директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Геннадій Вербиленко, повідомляє сайт КМДА.

Коментуючи підписання документу, Кличко зауважив, що тільки об’єднавши зусилля всіх сторін, столиця зможе успішно втілити проект створення Меморіального центру.

«Ми маємо пам'ятати історію, робити висновки з помилок минулого, щоб вони більше не повторювалися. Ми повинні увічнити пам’ять про жертв нацистських злочинів проти людяності, коли людей знищували за національною, етнічною чи расовою приналежністю», - заявив мер.

Кличко зазначив, що питання створення у столиці Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» є одним із його ключових завдань на посаді мера. Та нагадав, що відповідні меморіали є, до прикладу, в Ізраїлі, Польщі, Німеччині, США.

«У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А у Києві, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам’ять про загиблих. І ми маємо виправити цю ситуацію», - додав Кличко. Та наголосив, що спільним завданням підписантів меморандуму буде не лише зведення будівлі меморіалу, а й наповнення її змістом, аби донести до майбутніх поколінь правду і пам’ять про страшну світову трагедію.

Читайте також: Польща сподівається зблизити з Ізраїлем інтерпретацію історії часів Голокосту

«Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» в Києві має бути такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я, як мер Києва, докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проект.  Переконаний, що до цього процесу мають долучатися якомога більше людей», - наголосив міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-