Із Броварів до Києва запустили безкоштовний автобус

Із Броварів до Києва запустили безкоштовний автобус

Укрінформ
З 12 березня з Броварів до Києва запустили безкоштовний автобус в рамках некомерційного соціального експерименту "Громадський автобус", спрямованого на вирішення транспортної проблеми у Броварах. Він курсуватиме зранку і ввечері в години пік.

Про це йдеться на офіційному сайті проекту.

Так, один великий 100-місний міський автобус курсуватиме вранці з 6:00 до 9:00, і вечорами з 17:00 до 20:00. Автобус їздитиме за маршрутом: метро Лісова-вул.Гагаріна-вул.Незалежності- вул.Короленка-вул.Київська-метро Лісова. 

Проїзд для всіх верств населення безкоштовний.

Фінасування проекту передбачається двома шляхами: за рахунок донорських внесків online, до чого може долучитися кожен охочий, та пожертвування пасажирів автобуса за бажанням.

Метою запуску "Громадського автобуса" є вирішення транспортної проблеми у Броварах, запропонувавши "альтернативне рішення - великий міський автобус, що фінансується мешканцями Броварів".

Зазначається, якщо донорських внесків та пожертв вистачить на компенсацію витрат (шість годин роботи автобуса від КиївПасТранс коштує 5800 грн з ПДВ), проект буде продовжуватись та розвиватись. 

Читайте також: У Києві на ніч закриють чотири тролейбусні маршрути

Транспортні послуги надає Київпастранс. 

Як повідомляється на офіційній сторінці проекту у Facebook, станом на 10 березня, до проекту "Громадський автобус" долучилось 8 людей як волонтери та на рахунок надійшло добровільних внесків на суму 7 873 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-