Столична прокуратура заявляє, що не переслідувала релігійні організації

Столична прокуратура заявляє, що не переслідувала релігійні організації

Укрінформ
Інформація, поширена у деяких ЗМІ, про нібито переслідування релігійних організацій з боку столичної прокуратури не відповідає дійсності.

Таку заяву оприлюднила на сторінці у Facebook прес-служба Прокуратури міста Києва.

“Звертаємо увагу, що слідчі дії, проведені 6 березня 2018 року у приміщенні одного з релігійних Центрів, відбулися на підставі ухвал Подільського районного суду міста Києва та у чіткій відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу”, - йдеться в повідомленні.

У тексті зазначається, що проведення усіх слідчих дій відбувалося із застосуванням відеофіксації, у присутності понятих та з урахуванням правил внутрішнього розпорядку вказаного Центру. Окрім цього, прес-служба столичної прокуратури повідомила, що зазначені слідчі дії спрямовані на виявлення та розкриття можливих неправомірних дій окремих громадян та жодним чином не стосуються діяльності Центру як громадської організації.

“У цьому зв’язку ще раз наголошуємо, що органи столичної прокуратури з повагою ставляться до діяльності усіх релігійних організацій, зареєстрованих на території нашої держави, і будь-які звинувачення у дискредитації чи переслідуванні їхньої діяльності є безпідставними та необгрунтованими”, - акцентується у тексті заяви.

Читайте також: Під час обшуків в Ісламському центрі знайшли 100 творів із пропагандою насильства

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня працівники столичної прокуратури та Служби безпеки провели обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві та Полтаві. За результатами обшуків були вилучені твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури, щодо яких буде призначено експертизи. Загальна кількість вилучених примірників становить близько 100 одиниць, повідомили у прокуратурі.

Як стверджує муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов, під час обшуків правоохоронці підкинули вісім книжок, які потім були пред'явлені охоронцю як вилучені докази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-