Польська виставка

Польська виставка "Жінки незалежності" відкриється у Києві

Укрінформ
У Києві 7-19 березня працюватиме польська виставка "Жінки незалежності". 

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві

"На виставці представлені оповіді про жінок, які відіграли важливу роль в історії польського державотворення та самоусвідомлення поляків. Працюючи у різних царинах: від політики до науки, освіти, культури, економіки та навіть військової справи, вони змінювали долю особистостей, локальних спільнот та усього польського суспільства. Серед інших це оповіді про Емілію Платер, Елізу Ожешкову, Марію Склодовську-Кюрі, Цецилію Снегоцьку, Ірену Космовську, Ванду Герц, Галину Конопицьку, Аліцію Дорабяльську, Ельжбету Завацьку, Марію Стипулковську-Хоєцьку, Вікторію Ульму, Ірену Сендлерову, Дануту Седзикувну "Інку", Галину Миколайську, Анну Валентинович та Аліну Пеньковську", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розповідь про активність та успіхи польських жінок одночасно стає приводом для ознайомлення відвідувачів з історією Польщі, починаючи від падіння Речі Посполитої наприкінці XVIII ст. до моменту створення "Солідарності" і повалення комуністичного режиму. 

Читайте також: У Києві пропонують відправитися у казкові пригоди

Виставка відкриється у виставковому просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8, 4 поверх). Відкриття виставки відбудеться 6 березня о 18:00 за участю заступника директора Музею історії Польщі Анни Пекарської.  

Проект створено Музеєм історії Польщі, дизайн розроблено однією з провідних польських дизайн-студій Syfon Studio (Варшава). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-