Дві столичні ТЕЦ частково переводять на мазут

Дві столичні ТЕЦ частково переводять на мазут

Укрінформ
У зв’язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня 2018 року, запровадженими по всій Україні за розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на столичних ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 буде проведене часткове заміщення природного газу на резервне паливо – мазут.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ПАТ "Київенерго", в управлінні якого знаходяться зазначені ТЕЦ.

"Щодоби на двох теплоелектроцентралях Києва, які забезпечують теплом 65,7% столичних споживачів, планується використовувати близько 2 тис. тонн мазуту. Таким чином, добові витрати газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 зменшаться з 7 млн м кубометрів до 4,3 млн м кубометрів. Економія газу при цьому складе 10,9 млн м кубометрів протягом 4-х діб", - йдеться в повідомленні.

Режим економії газу та часткового переведення ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на мазут буде скасовано після рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Також, в "Київенерго" підкреслили, що тимчасові обмеження використання природного газу не вплинуть на температурний режим теплоносія та гарячої води.

«В умовах необхідності економії газу наші фахівці докладають усіх зусиль, аби в повному обсязі забезпечити теплом споживачів у нашій зоні обслуговування», – наголосив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Як повідомляв Укрінформ, Міненерго ввело до 5-6 березня режим економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах заради економії газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна"  якнайшвидше врегулювати ситуацію щодо газу.

Читайте також: Клімкін: Газпром підвищує ставки, як у покері, але незрозуміло, з ким грає

Російське ПАТ "Газпром" відмовилося постачати газ в Україну у березні. У НАК повідомили, що "Газпром" виставив рахунок у межах контракту, зміненого Стокгольмським трибуналом, а "Нафтогаз" оплатив цей рахунок. У НАК розцінили відмову "Газпрому" від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу і заявили, що планують вимагати від "Газпрому" компенсації завданих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-