Перевізник пояснив, чому SkyBus подорожчав на чверть

Перевізник пояснив, чому SkyBus подорожчав на чверть

Ексклюзив
Укрінформ
Вартість поїздки трансфером з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль" збільшилася на 25% через подорожчання пального.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила керівник планово-економічного відділу автотранспортної асоціації "Славутич-Бориспіль" (відповідає за перевезення пасажирів на SkyBus) Олександра Верба.

"Востаннє ми піднімали ціну ще 1 січня 2017 року. Змінилась мінімальна заробітна плата, також піднялась вартість пального до 28 грн за літр (48% вартості тарифу йде на пальне). Окрім цього, піднявся долар, а автомобілі ми закупаємо з-за кордону - Volvo, Hundai, Yutong. Ми вимушені були підняти вартість поїздки на 25%", - пояснила представник асоціації.

Водночас вона запевнила, що подальшого підвищення ціни на проїзд у 2018 році не планується.

Відповідаючи на запитання, чи вплине майбутній запуск залізничного швидкісного сполучення між Києвом та аеропортом на курсування SkyBus, Верба зазначила: "Якщо не буде пасажирів, можливо, доведеться скасувати".

Таким чином, проїзд в автобусах SkyBus від залізничного вокзалу до аеропорту "Бориспіль" з лютого подорожчав з 80 до 100 грн. Також зросла ціна проїзду від станції метро "Харківська" до аеропорту "Бориспіль" з 50 до 60 грн.

Читайте також: Із Києва до "Борисполя" за 35 хвилин: експрес може з'явитися до кінця року

Як повідомлялося, до кінця 2018 року Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв запустити швидкісну залізницю з Києва до Борисполя. Цей план передбачає будівництво чотирьох кілометрів додаткової залізничної колії.

Дістатися з Києва до аеропорту "експресом" можна буде за 35 хвилин. Вартість квитків становитиме 80-120 гривень. Залізницю до "Борисполя" почнуть будувати навесні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-