МОЗ перевірить університет Богомольця щодо організації іспиту

МОЗ перевірить університет Богомольця щодо організації іспиту "Крок"

Укрінформ
МОЗ перевірить роботу медуніверситету ім. Богомольця щодо організації іспиту КРОК, і на час цієї перевірки ректора вишу та директора Центру тестування МОЗ відсторонено від виконання обов'язків.

Про це на брифінгу у вівторок, 20 лютого, заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні з усіх медуніверситетів лише НМУ не забезпечив проведення тестування для стоматологів. Ми відсторонили від виконання обов'язків ректора Катерину Амосову та створили комісію з перевірки роботи університету і Центру тестування МОЗ. На час роботи комісії відсторонено директора Центру тестування Ірину Булах. Інформація щодо інших порушень, що виявляються ще в трьох університетах уже передана до правоохоронних органів. Студентам, що не змогли здати іспит сьогодні, буде надана така можливість», - сказав Лінчевський.

Він зауважив, що НМУ ім. Богомольця не уклав угоду з Центром тестування МОЗ про проведення ліцензійних іспитів.

В свою чергу на прес-конференції, що відбулася годиною раніше, Катерина Амосова повідомила, що НМУ ім. Богомольця мав відповідну угоду з Центром тестування на проведення іспитів КРОК на безоплатній основі. По закінченню терміну дії цієї угоди НМУ ім. Богомольця через систему Prozorro оголосив тендер на закупівлю цих послуг, але, за словами Амосової, Центр тестування МОЗ на цей тендер не подавався.

Читайте також: Студенти університету Богомольця блокують вхід – не пускають нового в.о. ректора

"У нас скінчилася безоплатна угода і університет закладав в проект кошторису на 2018 рік 1,5 млн грн бюджетних коштів для проведення іспитів для студентів та інтернів. Як ми отримали цей кошторис, університет оголосив відкриту тендерну процедуру на закупівлі послуг Центру тестування на 1,5 млн грн через систему Prozorro. Однак Центр не взяв участь в тендері, мотивуючи тим, що згідно листа МОЗ вони виконують ці послуги єдині в Україні. Однак це є порушення закону, оскільки договірні процедури відбуваються тільки за наявності пакету документів від Антимонопольного комітету, які підтверджують монопольний статус постачальника послуг чи товару", - переконана Амосова.

Адвокат Катерини Амосової Віктор Гвоздій на тій же прес-конференції заявив, що не бачить підстав для тимчасового відсторонення Амосової від виконання обов'язків ректора НМУ імені Богомольця і буде оскаржувати таке рішення МОЗ в суді. Також він повідомив, що від імені Амосовї буде подана заява до НАБУ про порушення закону зі сторони МОЗ та зловживання службовими обов’язками.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я відсторонило Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора медуніверситета ім. Богомольця через зрив ліцензійного іспиту "Крок" для студентів-стоматологів 3 курсу. Зазначалося, що створюється комісія для розгляду цієї ситуації, і на час діяльності комісії від виконання обов'язків відсторонюється директор Центру тестування МОЗ України Ірина Булах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-