Поліцейські-спецпризначенці влаштували мовчазну акцію під Шевченківським судом

Поліцейські-спецпризначенці влаштували мовчазну акцію під Шевченківським судом

Відео
Укрінформ
Близько сотні поліцейських із полку поліції особливого призначення влаштували акцію протесту під будівлею Шевченківського суду Києва.

Як повідомляє "Громадське", поліцейські з першої роти київського полку поліції прийшли під будівлю суду, вишикувалися і мовчки стояли декілька хвилин. Після цього вони розвернулися й пішли.

«Ми прийшли для того, аби висловити свій протест проти рішення суду, який відпустив з-під варти особу, яка стріляла у нашого колегу», — сказав командир першої роти Олександр Огнєвий.

Він зауважив, що не вбачає у цій акції політичної складової.

Поліцейські також сказали, що вважають за доцільне проводити таку акцію в четверті роковини розстрілу героїв Небесної Сотні.

Читайте також: Нацгвардія знову вийшла охороняти Шевченківський райсуд

Як відомо, полк поліції особливого призначення був створений на базі розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут».

17 лютого суд відпустив на поруки депутатів добровольця батальйону «Донбас» з позивним «Брест» Олександра Федорченка, який 15 лютого стріляв біля Солом’янського райсуду Києва, поранивши поліцейського.

19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшла скарга, що Національна гвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Кабмін скасувати охорону судів поліцією і Національною гвардією. Речник МВС Артем Шевченко додав, що створення спеціальної служби судової охорони «неприпустимо затягнулося».

Вища рада правосуддя заявила про тиск на судову владу з боку глави МВС Арсена Авакова, який вимагав обрати «справедливе рішення» у справі екс-бійця батальйону «Донбас».

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-