У Києві проходить акція на честь захисників Дебальцівського плацдарму

У Києві проходить акція на честь захисників Дебальцівського плацдарму

Фото
Укрінформ
У столиці у неділю, 18 лютого, відбувається акція на честь захисників Дебальцівського плацдарму.

Як повідомляє "Радіо Свобода", близько 100 колишніх і нинішніх військових, а також члени їхніх родин, активісти зібралися поблизу будівлі Київської міської державної адміністрації і планують пройти маршем до Софійської площі.

За словами учасників, вони прагнуть побачити знайомих, із якими обороняли місто Дебальцеве.

У Києві відбувся марш на честь захисників Дебальцівського плацдарму / Фото: Павел Багмут, Укрінформ

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з другою річницею виведення українських військ із Дебальцівського плацдарму в Києві 18 лютого відбудеться пам'ятна хода. Її учасники пройдуть центральними вулицями до Софійської площі під прапорами бойових з'єднань, бригад і батальйонів, які брали участь у боях за Дебальцеве. Опісля на Софійській площі відбудеться концерт, під час якого покажуть фото і відео, відзняті учасниками тих трагічних подій.

Читайте також: Небесна сотня віддала життя за свободу і гідність кожного з нас - Гройсман

Два роки тому, 18 лютого 2015 року, після тривалої оборони Дебальцевого українські військові залишили місто. До цього часу сили АТО протягом дев'яти місяців забезпечували ізоляцію кризового району на сході України та не допускали його розширення на решту території держави.

У район Дебальцівського виступу у лютому 2015 року російсько-терористичні війська стягнули понад 19 тис. осіб, яким протистояли у секторі «С» 13 тис. українських військових, з яких безпосередньо в районі Дебальцевого - близько 4700 бійців.

За даними Генерального штабу ЗСУ, під час бойових дій у районі Дебальцевого у період з 15 січня по 18 лютого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 - взято в полон та 18 зникли безвісти. За весь час оборони Дебальцівського виступу загинуло 136 та було поранено 331 військовослужбовця ЗСУ.

За ведення бойових дій в районі Дебальцевого державними нагородами України нагороджено 379 військовослужбовців (у тому числі 136 - посмертно), а відзнаками Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ - 450 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-