Російський центр культури в Києві

Російський центр культури в Києві "розмалювали" й спалили поруч триколор

Фото
Укрінформ
У Києві молодики із шевронами "С14", "Традиція і порядок" та "Правий сектор" зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, відомого як «Росспівробітництво», на Подолі та розмалювали всередині стіни.

Як повідомляє "Радіо Свобода", в офісі російського культурного центру з'явилися написи "Геть ФСБ", "Смерть Росії", "Свободу політв’язням" та "Це вам за Крим".

Активісти заявили, що це був "перформанс з метою привернення уваги до функціонування в Україні відверто проросійської організації".

Вони також запалили фаєри, винесли з будівлі прапор РФ і спалили його на вулиці.

Зазначається, що із активістами був також присутній депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Лозовой.

Читайте також: Геть окупантів із Криму: у Вінниці спалили російський триколор

На виклик приїхали працівники поліції охорони. Вони не перешкоджали активістам, однак попросили нічого не ламати. Пізніше до центру приїхав його директор Костянтин Воробйов. У нього відбулася словесна перепалка із праворадикалами.

Акція вже закінчилась, на місці працює поліція.

Це не перший інцидент щодо «Росспівробітництва» у Києві. Зокрема, фасад будівлі у ніч на 27 серпня 2016-го року розмалювали невідомі, а у липні того ж року невідомі в масках закидали будівлю Росспівробітництва фаєрами.

Російський центр культури в Києві "розмалювали"

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-