Масове гуляння на Масницю: де і як святкуватиме Київ

Масове гуляння на Масницю: де і як святкуватиме Київ

Укрінформ
Цього тижня у Києві Масницю святкуватимуть численними заходами.

Програма передбачає проведення масових народних гулянь, майстер-класів з випічки млинців, виступи творчих колективів.

Про це інформує прес-служба Київської міської державної адміністрації. 

«Для популяризації найкращих традицій, звичаїв та обрядів українського народу, а також змістовного дозвілля киян у столиці цього року планують організувати масове святкування Масниці», - йдеться в повідомленні.

Так, у Голосіївському районі 18 лютого з 13:00 у парку культури та відпочинку ім. М. Рильського розпочнуться народні масові гуляння «Голосіївська масляна».

У Дарницькому районі святкування стартують 18 лютого о 12:00 у парку культури та відпочинку «Партизанська слава». У Деснянському районі святково-розважальний захід «Проводи зими. Масниця-2018» відбудеться 17 лютого з 12:00 до 15:00 біля приміщення Деснянської РДА. У Дніпровському районі на майдані біля Центру культури та мистецтв 17 лютого з 12:00 виступатимуть майстри мистецтв і художні колективи, відбуватимуться масово-розважальні програми та святкова торгівля.

В Оболонському районі 18 лютого об 11:00 усіх охочих запрошує до Пущі-Водиці конгрес-готель «Пуща».

Читайте також: Закохані усього світу святкують День Святого Валентина

У Подільському районі на Контрактовій площі у сквері біля пам'ятника П. Сагайдачному 17 лютого відбудуться майстер-класи з випічки млинців, виступи творчих колективів та конкурси. Також на всіх охочих чекатиме льодова ковзанка, колесо огляду та дитячі атракціони.

У Печерському районі в дитячих бібліотеках (№ 8, ім. М. Трублаїні, «Веселка», ім. А. Макаренка) з 12 до 18 лютого триватимуть виставки - тематичні полиці «Масляну гуляємо - весну зустрічаємо!». А 14 лютого о 14:00 у бібліотеці ім. І. Кудрі мешканців знайомитимуть із традиціями та обрядами під час заходу «Масляна йде, весну-красу веде».

Масштабні народні гуляння на честь проводів зими та зустрічі весни проводитимуть у Святошинському районі.

У Солом'янському районі в бібліотеці ім. Федора Достоєвського 15 лютого о 14:00 гості побачать відтворення народних обрядів і візьмуть участь у майстер-класі зі створення ляльок-мотанок. 17 лютого о 12:00 у парку «Орлятко» відбудеться районне свято Масниці.

Масштабне святкування Масниці відбудеться і на Співочому полі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-