Кияни виступають проти будівництва автозаправки на Ревуцького

Кияни виступають проти будівництва автозаправки на Ревуцького

Укрінформ
Представники громади міста Києва виступають проти будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького та заявляють про тиск, який здійснюється на них з боку забудовника.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив депутат Київради Олексій Новіков.

"Рік тому до мене звернулася громадськість з вулиці Ревуцького стосовно того, що вони хочуть розібратися чи законно перед їхніми вікнами здійснюється будівництво автозаправки "ОККО". Я зробив ряд депутатських звернень, ми отримали відповіді, в яких чітко було видно порушення нашого законодавства, а саме в рамках цільового призначення землі, в рамках відповідності цього будівництва до Генеральному плану міста Києва, також не була проведена екологічна експертиза", - сказав Новіков.

За його словами, з боку корпорації ОККО та правоохоронних органів на представників громади міста Києва, які виступають проти незаконної забудови по вул. Ревуцького, 8, здійснюється тиск.

"На мешканців почав здійснюватися тиск, насамперед намагалися з ними домовитися, підкупити, це не подіяло, далі почалися погрози "тітушок", почалася псування майна. Трьом активістам був здійснений арешт на їхні квартири. Були зіткнення з поліцією, яку громадськість просила про допомогу, для того щоб вони захистили їхні інтереси. Були факти побиття поліцією людей", - зазначив він.

Новіков повідомив, що на нього також здійснюється тиск. "На сьогоднішній день мене викликали на допит в поліцію, вручили повістку. Нам інсценують те, що це ми били поліцію, і в тому числі я. Це неправда. Ми не проти бізнесу, але кожен має слідувати закону. Ми повинні розбиратися в проблемі, сідати за стіл переговорів, але, на жаль, такого діалогу у нас ні з владою, ні з забудовником досі не відбулося", - наголосив він.

Читайте також: Скандальне будівництво на Печерську: прокуратура намагається через суд повернути землю

Водночас, як повідомив голова ініціативної групи Дарницького району Сергій Машовець, мешканцями була зареєстрована ініціатива з вимогою розірвання договору оренди між Київрадою та забудовником, а також присвоєння статусу скверу цій земельній ділянці.

Як повідомлялося, ввечері 4 жовтня 2017 року активісти партії "Національний корпус" і місцеві мешканці розгромили автозаправну станцію, яку вони вважають незаконною. На місці події на вулиці Ревуцького, що на масиві Позняки у Києві, також сталися сутички погромників із поліцією, яка спершу намагалася перешкодити руйнуванню, але потім відступила. За повідомленнями, потерпіли кілька людей із обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-