Італійці готові інвестувати в інфраструктуру Києва - КМДА

Італійці готові інвестувати в інфраструктуру Києва - КМДА

Укрінформ
Італійці готові брати участь у перспективних інфраструктурних проектах Києва. 

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Дмитра Давтяна із президентом компанії Italferr Рікардо Маріа Монті, яка відбулася в рамках Українсько-Італійського бізнес-форуму, повідомляє прес-служба столичної влади.

«Нам цікава та корисна така співпраця, адже мова йде про перспективні проекти з лідерами галузі, які мають багаторічний практичний досвід у значущих проектах. Вважаю, що використання його у столиці буде більш ніж доречним: ми не лише отримаємо реалізований спеціалістами проект сучасного рівня, але й матимемо можливість перейняти їхні вміння. Окрім того, сподіваюсь, нам вдасться домовитися про інвестування, а це пришвидшує втілення важливих і корисних для міста об'єктів», - підкреслив Давтян.

Як зазначив Рікардо Маріа Монті, компанія Italferr має успішний досвід у сфері будівництва звичайної та швидкісної залізниці, наземного та підземного транспорту, в проектуванні портів і вокзалів як в Італії, так і за кордоном. За його словами, італійці розглядатимуть інфраструктурні проекти, які готуються до реалізації у Києві, щоб брати участь в тендерах на впровадження найбільш перспективних. Окрім того, зауважив президент Italferr, мова може йти про інвестування у транспортні об’єкти та залучення спільних інвестицій до таких об’єктів.

Читайте також: У КМДА розраховують, що муніципальний транспорт стане альтернативою приватному

Як повідомлялося, кілька днів тому прес-служба Міністерства інфраструктури України поінформувала про те, що Україна спільно з Італією починає підготовку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. Домовленість досягнута за підсумками зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з президентом компанії Italferr.

Компанія Italferr належить до Державної залізничної групи Італії та має більш як 30-річний досвід роботи в інфраструктурній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-