У програмі

У програмі "Доступні ліки" беруть участь понад 300 київських аптек

Укрінформ
З початку року у столиці до участі в програмі "Доступні ліки" вже приєдналися 20 суб'єктів господарювання.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як зазначила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург, завдяки проведеній роботі з початку року до участі в програмі "Доступні ліки" вже приєдналися 20 суб'єктів господарювання.

"Наразі у більш ніж 300 аптеках столиці кияни можуть реалізувати рецепти за Програмою. Надалі перелік фармацевтичних закладів збільшуватиметься. Слідкуйте за оновленням інформації на офіційному сайті Департаменту охорони здоров'я", - закликала вона.

Гінзбург нагадала, що для участі у програмі "Доступні ліки" необхідно звернутись до лікаря, отримати виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки та одержати ліки.

За її словами, програма "Доступні ліки" дає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет 2 типу.

Читайте також: Гройсман вимагає ретельно розслідувати усі проблеми з «Доступними ліками»

З квітня 2017 року у місті Києві запроваджено та реалізується урядова програма "Доступні ліки". До Реєстру лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України в минулому році було внесено для реалізації 198 лікарських засобів.

З 22 січня 2018 року Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни у програму "Доступні ліки" – затверджено новий реєстр, який містить нові міжнародні непатентовані назви: "Лозартан", "Глібенкламід" та включає 239 лікарських препаратів. Відшкодування вартості лікарських засобів для лікування здійснюється коштом субвенції з Державного бюджету України за бюджетною програмою КПКВК 2311460 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань".

У 2017 році з початку дії урядової програми Київ використав 52,1 млн грн. Сума, розподілена місту Києву на 2018 рік, становить 75 397,5 тис. грн. Наразі Департаментом охорони здоров’я м. Києва за урядовою програмою укладено договори із 20 суб’єктами господарювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-