Київенерго за рік відправило 3,2 тисячі позовів про стягнення боргів

Київенерго за рік відправило 3,2 тисячі позовів про стягнення боргів

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" протягом 2017 року подало до суду 3,2 тис. позовів про стягнення заборгованості на суму 204,5 млн грн.

Про це пише прес-служба Київенерго.

"Київенерго застосовує усі передбачені чинним законодавством методи врегулювання заборгованості за спожиті клієнтами послуги. Протягом 2017 р. Київенерго подало до суду 3,2 тис. позовів до суду про стягнення заборгованості з клієнтів на загальну суму понад 204,5 млн грн (з фізичних осіб – 70,8 млн грн, юридичних – 133,7 млн грн) без урахування інфляції та 3% річної пені", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у компанії, з боржниками ведеться претензійно-позовна робота. Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3 місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до виконавчої служби із заявою про його примусове виконання. Боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що ускладнює в подальшому оформлення угоди про продаж майна клієнтом-боржником. Також виконавчою служби можуть застосовуватися інші обмеження щодо боржників – наприклад, заборона виїзду за кордон тощо.

Читайте також: Київенерго заявляє, що борг столиці за тепло сягнув 4,7 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ "Київенерго" станом на 1 січня 2018 року збільшилась на 784 млн грн - до 4,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-