Київському копу оголосили підозру за незаконний обшук білоруського бізнесмена

Київському копу оголосили підозру за незаконний обшук білоруського бізнесмена

Укрінформ
Начальника сектору кримінальної поліції Голосіївського управління поліції Києва, який фігурує у справі про незаконний обшук у бізнесмена, уродженця Білорусі Тимофія Кохновича, звільнено.

Також столична прокуратура оголосила йому підозру, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"У п’ятницю, 26 січня, прокурором прокуратури міста Києва в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом проведення незаконного обшуку житла уродженця Республіки Білорусь Тимофія Кохновича, оголошено підозру начальнику сектору кримінальної поліції Голосіївського управління поліції ГУ НП в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, слідством встановлено, що поліцейський, реалізуючи злочинний умисел, спрямований на незаконне проведення обшуку у будинку Кохновича, що розташований в с. Іванковичі Київської області, виклав у протоколах допиту свідків завідомо неправдиві показання щодо причетності останнього до вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, а саме: до незаконного зберігання зброї та боєприпасів.

Вказані протоколи, а також ініціативний рапорт правоохоронця стали підставою для звернення до суду з клопотанням про проведення обшуку житла Кохновича, яке суд задовольнив.

У подальшому, розповіли в прокуратурі, достовірно знаючи, що дозвіл на обшук надано на підставі штучно створених доказів, 29 грудня 2017 року начальник сектору кримінальної поліції незаконно провів вказані слідчі дії.

За результатом досудового слідства посадовцю оголошено про підозру за ч. 2 ст. 384 КК України (складання завідомо неправдивого показання свідка для надання органу, що здійснює досудове розслідування, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення), ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 2 ст. 162 КК України (незаконне проведення службовою особою обшуку житла).

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Крім цього, за висновками службового розслідування, проведеного Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції, правоохоронця звільнено із займаної посади. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Банда на чолі з екс-директором Укрспирту готувала теракти - Аваков

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці почали переслідувати білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича після кількох років життя в Україні у статусі політичного біженця та отримання українського громадянства.

29 грудня 2017 року правоохоронні органи провели обшук в його будинку і затримали спочатку як громадянина України, а пізніше - як громадянина Білорусі, якого розшукують білоруські правоохоронці за звинуваченнями в незаконній підприємницькій діяльності.

Кохнович заявив, що під час обшуку йому підкинули зброю.

Він наголосив, що українські правоохоронці вимагали у нього викуп за припинення справи про екстрадицію спочатку в розмірі 300 тисяч, а пізніше - 50 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-