У

У "Київводоканалі" розповіли, чим небезпечні незаконні МАФи

Укрінформ
Незаконно встановлені тимчасові споруди не тільки перешкоджають швидкій ліквідації проривів труб, а й становлять загрозу для життя людей, які живуть поруч або працюють у таких кіосках.

 Про це повідомили в ПрАТ «АК «Київводоканал», передає КМДА.

"У зв’язку з цим підприємство неодноразово закликало власників МАФів знести або перенести тимчасові споруди від охоронної зони мереж. Ігноруючи попередження та приписи, власники тимчасових споруд несуть також відповідальність за тривалу відсутність водопостачання у мешканців", - йдеться у повідомленні. 

За статистичними даними 2017 року, в столиці виявлено 1732 незаконно встановлених об’єкти. Із них 1239 розміщено в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 – в охоронних зонах об’єктів каналізаційного господарства. Із них за рік працівниками «Київводоканалу» демонтовано або ж перенесено близько 90 забудов.

Читайте також: Київрада взялася за перейменування столичного аеропорту

За дорученням Комісії з питань житлово-комунального господарства Київради, «Київводоканалом» підготовлені зміни до Рішення № 3737, що стосувалося заборони торгівлі спиртними напоями в МАФах. Помилково в цьому Рішенні прийнято наступне: власник МАФа має право розташовувати будівлю в охоронній зоні, попередньо оформивши страховку. Зміни, прийняті Комісією з питань житлово-комунального господарства щодо вилучення цього пункту про дозвіл із Рішення, підготовлені до виносу на затвердження сесії Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-