У Києві підприємці реалізовували медзакладам технічний кисень

У Києві підприємці реалізовували медзакладам технічний кисень

Укрінформ
На столичній Оболоні правоохоронці викрили зловмисників, які всупереч дотримання законодавства та технічних норм, в орендованому складському приміщенні на спеціальному обладнанні закачували технічний кисень у балони та реалізовували його у медичні заклади. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що слідчим управлінням столичного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Едуард Соловйов, кілька місяців тому правоохоронці отримали оперативну інформацію щодо незаконної діяльності товариства, яке здійснювало фальсифікацію лікарського засобу. На спеціальному обладнанні зловмисники закачували технічний кисень у балони, який у подальшому використовували у медичних цілях у закладах охорони здоров’я у столиці та в інших регіонах країни.

"За попередніми нашими даними, група осіб діяла майже три роки. Вони постійно змінювали адреси, що ускладнювало процедуру документування. Проте ми здійснили контрольні закупки та після отримання відповідних санкцій провели обшук на останній адресі», - зазначив Соловйов.

Читайте також: ProZorro обладнали "запобіжником" від шахраїв

За його словами, з місця вилучили обладнання для закачування кисню, балони та так звану "чорну бухгалтерію".

На момент візиту поліцейських у приміщенні знаходилася жінка, яка телефоном отримувала замовлення та вела облік наданих послуг. Зараз із нею спілкуються слідчі.

"Вказане товариство, за даними Державного реєстру лікарських засобів, як офіційний виробник не значиться. Більш того, за цією адресою взагалі жодна юридична особа з виробництва лікарських засобів не зареєстрована. Тобто всупереч законодавства та технічних умов здійснювалося виробництво кисню сумнівної якості, що ставило під загрозу здоров’я і життя людей", - підкреслив Едуард Соловйов.

Поліцейські встановлюють усіх осіб, причетних до злочину. Також здійснюється перевірка інформації щодо медичних закладів, які користувалися послугами незаконного товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-