Київ готує міжнародну конференцію для музеєфікації знахідок на Поштовій

Київ готує міжнародну конференцію для музеєфікації знахідок на Поштовій

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація ініціювала проведення міжнародної конференції з питань консервації залишків дерев’яних конструкцій на Поштовій площі та їх музеєфікації.

Про це повідомили у прес-службі КМДА. 

"Наразі формується порядок денний майбутньої конференції для його розгляду та ухвалення на засіданні Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО, яка відбудеться у лютому. Після цього, попередньо у березні, ми плануємо провести міжнародну конференцію в Києві із залученням міжнародних експертів із усіх причетних інституцій», - сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

За його словами, підготовчі роботи вже розпочато. Під час конференції міжнародним фахівцям презентують знахідки та ознайомлять їх із результатами проведених досліджень. Після опрацювання інформації фахівці сформують пропозиції щодо можливих способів консервації деревини та оптимальних варіантів розміщення майбутнього музею.

Читайте також: У Києві почали “консервувати” на зиму пам’ятку на Поштовій площі

Заступник голови КМДА повідомив, що вже у найближчі тижні будуть завершені роботи зі встановлення веб-камер і запуску сайту для онлайн-транслювання всього, що відбувається на Поштовій. Нині ж там не ведуться жодні роботи – ані археологічні, ані будівельні. «І допоки не буде визначене оптимальне рішення щодо укріплень для подальшої безпечної експлуатації будівель, які є навколо, експлуатації самої площі, метрополітену та безпечного проведення археологічних досліджень, жодні роботи проводитись не будуть», – наголосив Резніков.

Як відомо, у Києві на Поштовій площі під час робіт з реконструкції були знайдені пам’ятки, датовані XI-XII століттям, що можуть мати історичну та археологічну цінність. 

29 грудня 2017 року археологи розпочали роботи із захисту та збереження у зимовий період дерев’яних знахідок на Поштовій площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-