КМДА має подати позов про викуп пам’ятки на Хмельницького - Мінкульт

КМДА має подати позов про викуп пам’ятки на Хмельницького - Мінкульт

Фото
Укрінформ
Міністерство культури України висловило стурбованість у зв'язку з пожежею, що сталася напередодні в будівлі по вул. Б. Хмельницького, 12-14, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство культури звертається до київського міського голови як керівника місцевого органу охорони культурної спадщини із закликом здійснити обстеження всіх пам’яток на території Києва та вжити належних заходів задля їх збереження. Зокрема, застосувати визначені чинним законодавством заходи впливу до тих власників (користувачів), які допускають неналежне утримання пам'яток, що несе загрозу їх знищення", - йдеться у повідомленні.

Наслідки пожежі в будинку у центрі Києва / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

У Мінкульті висловили сподівання, що вже завтра власники (користувачі) пам’ятки по вулиці Б. Хмельницького, 12-14 отримають свій припис, а київська влада звернеться з позовом до суду про викуп пам’ятки.

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня ввечері виникла пожежа у 5-поверховій відселеній будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 12. Вогнеборці на місці встановили, що горять 5 та 6 поверхи і дах. О 22:03 пожежу площею 800 кв.м було локалізовано, а о 23:28 – ліквідовано.

Раніше, 25 лютого 2016 року у цьому ж будинку під час розбирання внутрішньої стіни сталося обрушення перекриттів з п'ятого по перший поверх. Тоді загинули двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-