У Києві хочуть збільшити плату за неоформлену землю

У Києві хочуть збільшити плату за неоформлену землю

Укрінформ
Київська міська держадміністрація (КМДА) звернулася до Кабінету міністрів з проханням збільшити коефіцієнт плати за землю за неоформлені земельні ділянки з 2,0 (як це визначено нормативними документами) до 3,0. При цьому, в КМДА посилаються на практику, яка склала у цій сфері серед більшості суб'єктів господарювання.

Відповідний лист КМДА №001-3726 від 29 грудня 2017 року оприлюднив інтернет-ресурс "КіевVласть".

"Порядком встановлено, (Порядок нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, який вступив в дію з 1.01.2017, - ред.), що для земельних ділянок, інформація про які не внесено у відомості Державного земельного кадастру, і якщо у відомостях Державного земельного кадастру немає коду Класифікації видів цільового призначення земель коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф) під час розрахунку нормативно-грошової оцінки використовується із значенням 2,0. Переважна більшість суб'єктів господарювання, які не оформили право на земельні ділянки в установленому законом порядку, до 01.01.2017 плату за землю здійснювали на підставі розрахунку нормативної грошової оцінки земельної ділянки із застосуванням Кф = 2,5", - йдеться у листі.

Читайте також: Киянам радять запастися водою — можливі відключення через аварії

У цьому зв'язку КМДА попросила Кабмін внести зміни до Порядку і збільшити коефіцієнт для не внесених у відомості Державного земельного кадастру ділянок до коефіцієнту 3,0. Також цей коефіцієнт повинен застосовуватися до ділянок, для яких у відомостях земельного кадастру немає коду класифікації видів цільового призначення земель.

На думку столичної влади, це буде сприяти наповненню Державного земельного кадастру інформацією про земельні ділянки і буде стимулювати суб'єкти господарювання оформляти земельні ділянки.

Як повідомлялося, в грудні 2017 року Департамент земельних ресурсів КМДА звернувся до Київради з ініціативою провести нову нормативну грошову оцінку земель Києва. Необхідність "переоцінки" землі чиновники і депутати пояснюють коефіцієнтом інфляції, який фактично накрутив вартість 1 кв. м. київської землі з 686 гривень у 2014 році до 1302 гривень у 2017-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-