У Києві назвали місця для купання на Водохреще

У Києві назвали місця для купання на Водохреще

Карта
Укрінформ
Цього року для святкування Водохреща комунальне підприємство "Плесо" облаштувало в межах Києва 10 локацій. На кожній з них із 7.00 до 21.00 чергуватимуть рятувальники та працюватимуть медпункти. 

Про це повідомили в КП "Плесо". 

Зокрема, такі зони працюватимуть у Дніпровському, Оболонському та Деснянському районах столиці.

 Дніпровський район:

- пляж "Дитячий" (біля каплички у Гідропарку);

- пляж "Венеція" (острів Долобецький, поряд із "Містом спорту");

- пляж "Передмістна Слобідка" (Гідропарк, навпроти Києво-Печерської лаври);

- пляж "Центральний" (Труханів острів, поруч із Пішохідним мостом);

- пляж "Тельбін" (проспект Павла Тичини);

- пляж "Райдужний" (озеро Райдужне, вул. Марка Черемшини).

 Оболонський район:

- пляж "Вербний" (озеро Вербне, вул. Приозерна);

- місце масового відпочинку "Наталка" (затока Оболонь, вул. Прирічна);

- пляж "Пуща-Водиця" (ставок Горащиха, 7 лінія).

 Деснянський район:

- зона відпочинку "Троєщина" (вул. Оноре де Бальзака).

 Аби купання було безпечним і не нашкодило  здоров’ю, у комунальному підприємстві радять дотримуватися простих правил, які підготували досвідчені фахівці рятувальної служби.

Зазначається, що готуватися до купання потрібно заздалегідь.

У жодному разі не заходьте у крижану воду без попереднього тривалого процесу загартування організму. Купатися можна виключно з дозволу висококваліфікованого лікаря, який вбачає допустимим "екстремальне купання" і переконаний, що ризик раптового прояву чи загострення хвороб для вас відсутній.

Локація для купання має бути спеціально облаштована – там ви будете залишатись під наглядом фахівців рятувальної служби та чергових медиків. Занурюватись у воду можна лише знаходячись у полі зору інших людей, щоб у разі потреби була можливість надати вам медичну допомогу.

Категорично не рекомендується вживати алкоголь ані до занурення, ані після. Алкоголь лише створює оманливий ефект зігрівання, а насправді ж – прискорює охолодження організму та збільшує ризик раптового загострення серцево-судинних захворювань.

Заходити у воду потрібно повільно, поступово, прислухаючись до організму та самопочуття, але впевнено та свідомо. Стрімголов забігати у воду не можна – це створює ризик травмування та стресу для організму.

Зайшовши до поясу у воду, необхідно розвернутися обличчям до берега та кілька разів зануритись у неї.

Холодна вода впливає на організм таким чином, що з’являється потужна ейфорія, тож є ризик здійснення самовпевнених вчинків. Наприклад, люди починають плавати (категорично не рекомендується), вихвалятися перед іншими людьми тривалим перебуванням у воді, робити різкі рухи тощо.

Під час перебування у воді уважно слідкуйте за можливими зауваженнями чергових рятувальників, негайно та безумовно виконуйте їхні вказівки.

Виходити на берег потрібно обережно, без поспіху. Найчастіше під час святкових обрядів 19 січня люди травмуються, послизнувшись на кризі біля води.

Після омовіння фахівці рекомендують одягтися в теплий вільний одяг і застерігають: тісний до тіла одяг прискорює охолодження.

Зігрівайтесь теплими безалкогольними напоями, а при необхідності йдіть у тепле приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-