У Києві шахрай за 15 хвилин організував фальшивий обмінник і

У Києві шахрай за 15 хвилин організував фальшивий обмінник і "заробив" $45 тисяч

Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали чоловіка, що облаштував фальшивий пункт обміну валют у приміщенні колишнього ресторану на вулиці Голосіївській.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

“Правоохоронці встановили, що зловмисник дізнався про продаж закладу харчування у Голосіївському районі столиці та призначив зустріч із його власником. Він розповів, що нібито директор приїде пізніше і складе договір купівлі-продажу чи оренди, а допоки він огляне будівлю та прийме рішення. Проте шахрай не дочекався офіційних документів, а «за спиною» у власника використав колишній ресторан із додатковим виходом у своїх цілях. Тож за п'ятнадцять хвилин приміщення харчування перетворилося на пункт обміну валюти: з’явилися вивіски, офісна техніка, касир, гривні у великих купюрах (але подарункові) тощо”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згодом прийшов клієнт, який знайшов оголошення про продаж валюти за вигідним курсом на сайті та домовився про зустріч телефоном. Чоловік передав долари касиру, який мав перерахувати і віддати гривні за домовленим курсом, але він вийшов у іншу кімнату й довго не повертався.

“Підприємець запідозрив неладне і спробував увірватися у підозріле приміщення, але зловмисник забризкав йому очі газовим балончиком та побіг до «чорного» виходу. Проте на вулиці оперативники одразу ж затримали касира, який мав при собі чужі 45000 доларів”, - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: У Києві судитимуть юнака за шахрайство з обміном валют на суму понад 3,8 мільйона

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

46-річного луганчанина затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, він підозрюється у скоєнні трьох аналогічних злочинах, скоєних у столиці в минулому році. Наразі поліція встановлює, чи діяв зловмисник сам або із поплічниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-