Марш на честь Бандери: націоналісти провели віче на Майдані й розійшлися

Марш на честь Бандери: націоналісти провели віче на Майдані й розійшлися

Укрінформ
На столичному Майдані Незалежності українські націоналістичні організації провели мітинг з нагоди 109-ї річниці від дня народження борця за незалежність України Степана Бандери.

Майдан став кінцевим пунктом кількатисячної смолоскипної ходи прихильників Бандери, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники маршу із запаленими факелами та національними прапорами й стягами націоналістичних організацій пройшли від парку Тараса Шевченка, далі вулицею Володимирською, бульваром Шевченка й Хрещатиком до Майдану.

З імпровізованої сцени, організованої посеред Майдану, виступили представники націоналістичних організацій, зокрема ВО "Свобода", Правого сектору, Національного корпусу, ОУНу, КУНу та інших. Основна тема виступів - необхідність зміни влади в країні.

Читайте також: У центрі Києва проходить смолоскипна хода на честь дня народження Бандери

Так, на думку народного депутата-"свободівця" Андрія Іллєнка, до влади мають прийти українські націоналісти. Він висловив припущення, що наступного року, коли відбудуться парламентські й президентські вибори, український народ підтримає націоналістичні організації.

Наприкінці мітингу ведучий анонсував на вівторок, 2 січня, на 12-у годину акцію біля головного управління поліції у Києві на вулиці Володимирській з вимогою ретельного розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської, тіло якої 1 січня виявили в річці на Київщині.

Завершилося віче виконанням гімну українських націоналістів.

Після цього учасники акції розійшлися.

Ходу та мітинг охороняли велика кількість правоохоронців. За правопорядком стежать у тому числі й за допомогою квадрокоптерів.

Раніше повідомлялося, що, за даними МВС, у 20 регіонах України планувалося проведення 54 масових заходів за участю понад 8,4 тис. осіб з нагоди дня народження Степана Бандери. Безпеку забезпечують 1,2 тис. поліцейських та 730 військовослужбовців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-