Доходи бюджету Києва зросли майже вдвічі – Кличко

Доходи бюджету Києва зросли майже вдвічі – Кличко

Укрінформ
Столичній владі вдалося майже вдвічі збільшити доходи бюджету Києва впродовж останніх двох років. І ці кошти спрямовуються на фінансування пріоритетних сфер.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу Newsone, повідомляє klichko.org.

Кличко наголосив, що Київрада затвердила бюджет-2018 із дохідною частиною 49,1 млрд грн. При цьому він нагадав, що два роки тому бюджет столиці був 27 млрд грн. «Наше завдання - наповнювати бюджет, щоб ці гроші вкладати в розвиток інфраструктури. І результат ми вже бачимо», - сказав Кличко.

За його словами, саме збільшення доходів бюджету дало змогу цього року побудувати та реконструювати 10 дитячих садків та 3 нових школи.

Читайте також: Київська влада навесні представить концепцію розвитку сфери паркування

Кличко додав, що найбільше коштів наступного року міська влада планує спрямувати на освіту киян. Зокрема, на це буде виділено 13,6 млрд грн. При цьому, зауважив мер, 9,1 млрд грн планується спрямувати на охорону здоров’я та 8,7 млрд грн  – на соціальний захист киян. «Фінансування освіти збільшили на 28%, медицини – 19% та соцзахисту – на 18% у порівнянні з минулим роком. І це позитивна динаміка, яку ми плануємо зберегти», - підкреслив Кличко.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-