Найбільш неякісні товари у торгових мережах Києва - антирейтинг Держспоживслужби

Найбільш неякісні товари у торгових мережах Києва - антирейтинг Держспоживслужби

Укрінформ
У торгових мережах Києва 56% неякісних продуктів харчування становлять салати, а серед непродовольчих товарів 46,2% неякісних товарів - це світлові прилади.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба м. Києва, яка провела відбір продукції продовольчих та непродовольчих товарів і передала проби для досліджень до кращих акредитованих лабораторій столиці.

"Усього вилучено 2627 зразків продукції, з яких 15% - непродовольчі товари та 85% продовольчі. Серед продовольчих товарів найбільшу невідповідність мають: 56% салати; 18,6% м’ясо птиці; 14,1% ковбаси; у непродовольчих товарах: 46,2% світлові прилади; 41,7% дитячі розвиваючі іграшки; 32,2% дитячі м’які іграшки та ін.", - констатували в Держпродспоживслужбі.

Читайте також: Споживча інфляція у листопаді сповільнилася до 13,6% - НБУ

Повідомляється, що впродовж 2017 року Держпродспоживслужбою в м. Києві не допущено до реалізації близько 425 тонн неякісних харчових продуктів, більше 245 одиниць непродовольчих товарів, накладено 229 штрафних санкцій на суму 1 млн 183 тис. 503 грн та направлено до суду 34 адміністративні позови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-