У Києві сталася сутичка через незаконну забудову

У Києві сталася сутичка через незаконну забудову

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпровському районі столиці знову почалося протистояння між забудовником та місцевими жителями. Інцидент стався неподалік скверу Радунка на проспекті Алішера Навої, де жителі більше року несли цілодобове чергування, аби не дозволити  незаконне будівництво.

Цього разу спроба захоплення відбулася на розі проспекту Алішера Навої та бульвару Перова, біля будинку по вул.  Перова, 12, повідомили Укрінформу свідки інциденту.

«Близько 11-ї години група молодиків у чорному намагалася встановити паркан навколо території, на якій забудовник планує почати будівництво. Ця ділянка є прибудинковою територією, жителі прилеглих будинків сплачують за її обслуговування за діючими тарифами. Минулого тижня відбулася зустріч ініціативної групи мешканців, забудовника та представників Київради, на якій забудовника просили не йти на конфлікт, допоки не буде визначено правомірність будівництва, але він зробив по-своєму», -  розповів голова комітету з питань ЖКХ, транспорту та інфраструктури Громадської ради при Дніпровській адміністрації Олег Смичок. 

Читайте також: У Києві з'явилися ще два сквери

За його словами, перша спроба встановлення паркану та початку будівництва відбулася в перших числах грудня, коли на прибудинкову територію привезли паркан і біотуалет. Місцеві жителі не дозволили їх встановити та розпочали безстрокову акцію.

У сьогоднішньому інциденті, за свідченнями очевидців, взяли участь близько 20 чоловіків спортивної статури. В результаті сутички «тітушок» з місцевими жителями, які протидіяли встановленню паркану, постраждала жінка похилого віку, яка з травмами доставлена до лікарні, та чоловік середнього віку, проти якого «тітушки» застосували сльозогінний газ. Під час затримання «тітушки» чинили опір працівникам правоохоронних органів.

Намагання розпочати будівництво в цьому районі вже були: 30 грудня 2016 року невідомі спиляли дерева у сквері, а через кілька днів спробували встановити паркан. Жителі сусідніх зі сквером будинків цьому завадили. Завдяки активності громади і цілодобовому чергуванню, яке тривало майже рік, ділянку вдалося відстояти і тепер вона має офіційний статус скверу.

Фото і відео: Лариса Герасименко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-