У Києві почали будівництво дитячого садка в Солом'янському районі

У Києві почали будівництво дитячого садка в Солом'янському районі

Укрінформ
КП «Житлоінвестбуд-УКБ» розпочало підготовчі роботи для будівництва дитячого навчального закладу на бульварі Гавела, 81-А у Солом’янському районі. 

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, передає прес-служба міської адміністрації.

"При добудові дитячого навчального закладу будуть використані сучасні будівельні матеріали та нові технології енергозбереження. Особливу увагу приділено питанням енергозбереження: буде облаштовано утеплений фасад, передбачені системи вентиляції з рекуперацією повітря, влаштовується енергозберігаюче освітлення", - підкреслив Спасибко.

У будівлі садка будуть облаштовані зали для музичних та фізкультурних занять, басейн, харчоблок, прально-прасувальні приміщення, медичний блок із фізіотерапевтичним кабінетом та ізолятором. 

Для транспортування маломобільних груп населення на ІІ-й та ІІІ-й поверхи, де розташовані музичний та фізкультурний зали, проектом передбачено ліфт вантажопідйомністю 1000 кг та пандус на перший поверх.

На території дошкільного навчального закладу передбачено групові майданчики з тіньовими навісами, спортивно-ігрова зона, зона юних натуралістів та господарська зона.

Ділянку під будівництво садка було виділено ще у 1982 році. Передбачалося, що це буде відомчий дитячий заклад ВО ім. Корольова. Було зведено частину будівлі, але через відсутність фінансування роботи припинилися. З середини 80-х років споруджені конструкції значно зносилися, не відповідають сучасним нормам та стандартам, у зв’язку з чим підлягають демонтажу.

Читайте також: Кличко: На енергозбереження 70/30 Київ витратив 137 мільйонів

Проектом передбачено будівництво 3-поверхової будівлі дитячого закладу. Потужність ясла-садка – 260 місць. Це 14 груп, з яких 4 – ясельні групи на 15 дітей і 10 – дошкільні на 20 дітей.

"Очікується, що дитячий садок на бульварі Вацлава Гавела, 81-А розпочне свою роботу до 1 вересня 2019 року. Принципове рішення про те, що на місці «недобуду» має постати новий дитячий садок, було прийнято давно, але безпосередньо розпочати будівництво на ділянці ми змогли тільки зараз, після завершення процесу повернення ділянки місту. Щодо самого проекту садочка, то він сподобається і батькам, і дітям. Це буде затишний зелений острівець з розвагами для дітей та всіма зручностями для навчання й розвитку", – зазначив директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслав Непоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-