У Києві затримали нападника на неповнолітніх

У Києві затримали нападника на неповнолітніх

Фото, відео
Укрінформ
За останні місяці поліція Солом'янського району отримала кілька повідомлень про розбійні напади на підлітків. Потерпілі розповідали, що високий чоловік погрожував їм ножем і забирав гроші та телефони.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 187 Кримінального кодексу України та проводилися заходи для розшуку зловмисника, повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

За інформацією начальника Солом'янського управління поліції Павла Василенка, правоохоронці проаналізували всі злочини і зробили висновок, що це може бути один і той самий зловмисник. Під час відпрацювання оперативної інформації оперативники затримали 39-річного чоловіка, який підпадав під опис потерпілих.

"Він виявився раніше судимим жителем Київщини. Чоловік - без постійного місця роботи, раніше встиг відбути покарання за скоєння крадіжок і грабежів. Він зізнався у скоєному та розповів нам подробиці нападів", - повідомив правоохоронець.

Зловмисник періодично приїздив у столицю і обирав серед перехожих підлітків. У результаті його жертвами стали троє юнаків віком від 13 до 19 років. У двох із них він відібрав телефони та гроші, у третього - телефон, однак той виявився пошкоджений, тож нападник його повернув.

"Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до десяти років із конфіскацією майна. Затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додав Василенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-