Відтепер у Києві договір оренди можна зереєструвати онлайн

Відтепер у Києві договір оренди можна зереєструвати онлайн

Укрінформ
Із впровадженням онлайн-реєстрації договорів оренди землі сільськогосподарського призначення, подати заяву на проведення опції можна за кілька хвилин.

Про це заявив начальник Головного територіального управління юстиції (ГТУЮ) у місті Києві Станіслав Куценко в коментарі кореспонденту Укрінформу. 

«Із 6 грудня 2017 року до сервісів «Он-лайн будинку юстиції»  додано ще одну функцію. Це - реєстрація договорів оренди земель сільськогосподарського призначення. Дана опція дасть можливість без черг, без контакту з чиновниками і зайвих витрат часу подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за кілька хвилин. Це - дійсно європейська якість послуг. Щоб зареєструвати контракт, потрібно завантажити відскановану копію угоди про оренду землі та підписати ці дії власним електронним цифровим підписом», -  зауважив Куценко.

Він пояснив, що під час реєстрації договору відбуватиметься обмін інформацією із базою даних Держгеокадастру у режимі онлайн.  

Це дасть можливість перевіряти наявність відповідної земельної ділянки у базі, зауважив очільник ГТУЮ в місті Києві.

« Якщо така ділянка не значиться у кадастрі, подати заявку стане неможливо. Відповідно суттєво зменшиться кількість відмов у реєстрації такого договору з причини невірно поданих даних. Крім того, реєстратор автоматично отримає інформацію про власника земельної ділянки, договір на яку реєструється», - розповів Куценко.

За його словами, реєстрація договорів на оренду землі захищає орендатора від ризику того, що ділянку в нього можуть відібрати або передати в оренду комусь іншому вже на стадії збору врожаю.

«Таким чином ми забезпечимо зменшення ризику шахрайства при поданні заяви, яке могло б призвести до рейдерського захоплення ділянки», -  зазначив начальник ГТУЮ в місті Києві.

Він також додав, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно щороку реєструється понад 10 млн заяв, до 20% із яких, орієнтовно 2 млн, складають саме заяви на реєстрацію інших речових прав, пов'язаних з землею. 

Куценко зауважив, що попит на цю послугу перевищує кількість реєстрацій, що пов'язано з імплементацією наприкінці 2016 року положень так званого «антирейдерського» закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-